diumenge, 20 d’abril del 2008

El proper mes de juny, un any de govern

El proper mes de juny es complirà el primer any de govern, un temps necessari per a poder conèixer a fons la situació que hem trobat i per adoptar les mesures i determinar les prioritats que permetin endagar tots els projectes que consten en el Pla de Mandat. Durant aquest temps els nostres regidors, Joan MESTRES i Martí BAYÉS, han desenvolupat una tasca feixuga en totes les àrees de gestió de les quals en tenim la competència. Així, val la pena recordar les següents actuacions:


ORGANITZACIÓ I RÈGIM INTERN

  • Millores en l’O.A.C. (Oficina d’atenció al ciutadà) en el marc d’un procés d’ampliació de serveis via telemàtica i de gestió integral de les necessitats de la ciutadania.

  • Desenvolupament de tres projectes per a la implantació de l’administració digital amb l’objectiu d’adequar el nostre Ajuntament a la Ley 11/2207 de Acceso electrònico de los ciudadanos a los servicios públicos. Aquests projectes, que preveuen l’obtenció de subvencions públiques estatals i autonòmiques per valor de més de 500.000€, dels quals ja n’hem rebut 63.000€ de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), i que començaran a desenvolupar-se en la seva integritat a partir del mes de setembre d’enguany.


PROMOCIÓ LOCAL

  • S’han iniciat els contactes amb nombroses empreses del municipi per a la realització d’una política de patrocini i esponsorització empresarial d’activitats lúdiques, culturals i esportives. En aquest sentit, ben aviat podrem donar a conèixer el fruit d’aquesta tasca que ens permetrà implicar les empreses amb la societat civil i fer-les partícips de les activitats de la ciutat.

  • Estem en la fase final de creació de la nova imatge corporativa de Santa Perpètua i de imatge de comunicació. Aquests projectes, en estat força avançat, significaran donar un tomb de 360 graus a la imatge del municipi i actuaran com a reclam de les nostres potencialitats i atractius patrimonials, culturals, esportius i socials.

  • Estem treballant en la recerca de les empreses i institucions que han de contribuir al patrocini de la reforma de les obres de l’ermita de Santiga, projecte important pel nostre poble que ens permetrà recuperar aquest actiu cultural i patrimonial per a la ciutadania.

SERVEI MUNICIPAL DE MANTENIMENT D’OBRES I JARDINS

  • Adequació de tots els vehicles del Servei municipal de manteniment d’obres i jardins a la normativa vigent en matèria seguretat , amb l’objectiu de vetllar per la salut i seguretat dels treballadors municipals i de la ciutadania.

  • Renovació de tots els escossells de la Rambla i de la Plaça de la Vila, per accentuar la seguretat dels vianants.

  • Rehabilitació de diferents carrers malmesos i arranjaments de zones en mal estat.

  • Reforma i rehabilitació de diferents zones de parcs i jardins del poble i actuació especial pel que fa a la zona de jocs i passeig del Passatge del Noi del Sucre.

PATRONAT D’ESPORTS

· Recuperació de la mitja maratò de Santa Perpètua, activitat que tornarà a realitzar-se aquest any, que té vocació de continuïtat i que se celebrarà durant el cap de setmana dedicat a la Festa de l’Esport.

· Preparació de la Festa de l’Esport, amb un caràcter diferent, centrat en les joves i infants. L’esport educa serà el lema d’aquesta festa, que vol ser familiar i recuperar els valors de l’esport com a eina educativa.

· Obres de reforma i rehabilitació de diferents instal·lacions del pavelló antic i preparació de les obres de reforma del camp de futbol de la Florida.